Daca ai incercat cel putin o data sa cauti fotografii gratuite pe Internet, stii cat de dificil este sa gasesti ceva de calitate. O mare parte dintre pozele comerciale sunt detinute de companii mari, precum Shutterstock si 123RF, unde se percep 20 de dolari sau chiar mai mult pentru o singura fotografie. Iar daca ai norocul sa gasesti imaginea potrivita, fie este la o rezolutie scazuta, fie are watermark

Din fericire, exista si surse cu imagini stock gratuite si de calitate. Sau pe care le poti descarca pentru sume infime. Asadar, iata o lista cu cele mai bune site-uri cu poze gratuite din lume, special selectate pentru designeri sau posesori de business-uri.

  1. Unsplash

Unsplash adauga zilnic sute de fotografii, ce pot fi utilizate fara drepturi de autor. In plus colaboreaza cu peste 40.000 de fotografi. Astfel au ajuns la peste 200.000 de imagini. Aproape intotdeauna sunt poze de o calitate foarte buna. E suficient sa parcurgi zona de homepage ca sa te convingi.

  1. Superfamous

Artistul danez Folkert Gorter si colegii sai de la SuperFamous au adunat o colectie impresionanta de imagini la rezolutie inalta. Imaginile pot fi folosite in design graphic sau pur si simplu ca fundal de desktop sau orice alt scop comercial. Singura mentiune: trebuie precizate creditele site-ului.

  1. Picjumbo

Picjumbo este o sursa online excelenta pentru imagini gratuite. Viktor Hanacek este un antreprenor stabilit in Cehia care a pus bazele acestei platforme, transformand-o un instrument usor de utilizat. Fotografiile sunt high-resolution si nu necesita mentionarea creditelor. Pe site regasesti o colectie impresionanta de fotografii gastronomice; asadar, daca daca ai un restaurant sau un blog de nutritie s-ar putea sa fie o sursa importanta pentru tine.

  1. Pixabay

Pixabay este visul oricarui designer web. Si al nostru… Nu numai ca este usor de utilizat, dar imaginile sunt absolut minunate. Iar cele mai multe dintre ele nici nu necesita credite. Acestea fiind spuse, pixabay.com este site-ul nostru preferat cand vine vorba despre poze gratuite.

  1. Pexels

Lunar sunt uploadate peste 3.000 de fotografii noi la o rezolutie foarte buna. In prezent site-ul sustine peste 30.000 de poze trimise de utilizatori sau descarcate de pe site-uri specializate. Ceea ce transforma pexels.com intr-una dintre cele mai valoroase surse de fotografii online gratuite.

Sursa: entrepreneur.com / Foto: pixabay.com